Bij Benka uitgeverij verschijnt vandaag: Def P – Heen en onweer!

Vandaag is het dan zo ver: het langverwachte boek Heen en Onweer van Def P is verschenen! Heen en Onweer – een wereldreis per trein, geschreven door hiphop-pionier Def P, bekend van o.a. de Osdorp Posse.

Def P besluit samen met zijn vrouw Fenske om een avontuurlijke wereldreis per trein te maken als shuwelijksreis. De reis geeft Def P de tijd en de mogelijkheid om terug te blikken op zijn leven tot dan toe en deze verhalen te combineren met de avonturen die hij meemaakt tijdens zijn wereldreis over het noordelijk halfrond.

Inmiddels is zijn grote en succesvolle avontuur van twintig hectische jaren met zijn band Osdorp Posse ten einde. De band bepaalde zijn halve leven en Def P maakte met deze groep de meest bizarre dingen mee.

Heen en Onweer van Def P is zonder meer een reisboek waarin ervaren reizigers zich ongetwijfeld zullen herkennen in bepaalde situaties. Anderen zullen zich juist verbazen over de soms bijzondere ‘normale’ gang van zaken in onder meer Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland, Siberië, Mongolië, Tibet, China, Japan en Canada.

De avonturen van zijn wereldreis worden in het boek gekoppeld aan verhalen uit de jeugd van Def P en zijn succesperiode met de Osdorp Posse. Ook bijzondere uitstapjes naar onder meer het Cuba van Fidel Castro, een Bosnië in puin, het Spanje van de toeristen, de achterbuurten in de VS begin jaren ’90 en de sloppenwijken van Zuid-Afrika komen aan bod.

In Heen en Onweer denderen de verhalen net zo hard voorbij als de trein zelf. Met vaart en humor neemt Def P de lezer mee op een bijzondere wereldreis en een kijkje in zijn persoonlijke leven.

Def P (Pascal Griffioen, Amsterdam, 1969) is vooral bekend als rapper van de Osdorp Posse. Hij is daarmee de grondlegger van de Nederlandstalige hiphop. Met zijn band verkocht hij meer dan 200.000 albums, won de Popprijs, stond als eerste Nederlandstalige hiphopact op alle grote festivals (Pinkpop, Lowlands, Dynamo) en stampte daarmee een compleet nieuw en succesvol genre uit de grond. Daarnaast is Def P schrijver, columnist, kunstenaar, grafisch vormgever, schilder en nu ook wereldreiziger.

Het album is o.a. te bestellen bij Bol.com, Bruna.nl en uiteraard op de website van Def P zelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: