Sample Text, MC Remon en Alexander Moto – FÛGELTSJEPARK (+ EP Memmetaal!)

Scroll down to content

Sample Text, een jonge Friese rapper uit Koudem, haalde voor zijn nieuwe single de oude samples van MC Remon zijn plaat van zolder. Inclusief MC Remon zelf! Met Alexander Moto presenteren ze; ‘Fûgeltsjepark’. Daarnaast vind je Sample Text zijn nieuwe EP, Memmetaal, nu ook op alle streamingdiensten.

Het ‘Fûgeltsjepark’ is een befaamd attractiepark dat gevestigd is in Gaasterland, Friesland. De titel FÛGELTSJEPARK is een directe verwijzing naar Travis Scott’s ASTROWORLD: beide refereren namelijk naar attractieparken uit de jeugd van de desbetreffende artiesten, waar zij vroeger graag kwamen maar die inmiddels, tot groot verdriet, gesloten zijn.

Onder de titel ASTROWORLD haalt Scott in zijn teksten behalve het pretpark echter ook hele andere onderwerpen aan, zoals faam, drank of vrouwen; in mindere mate is dat ook in dit nummer aan de orde, maar dan in het Fries. Het is geen toeval dat ook de beat in de style van Scott is. Met deze uitgangspositie als losse leidraad is de tekst ontstaan, met features van Alexander Moto en MC Remon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: