Album Drop: McGyver – Carpe Orbem

Scroll down to content

McGyver (Tilburg) maakt vandaag zijn tweetalige LP Carpe Orbem (The World is Yours, in het Latijn) vandaag letterlijk en figuurlijk “wereldkundig”. En de aankondiging is gedaan in stijl: een video van één vers om te laten zien dat less is more, kort en dodelijk kan zijn.

Het album is een unicum en belofte in wording: nog nooit eerder werkte een onafhankelijke artiest uit de Nederlandse underground samen met deze legendarische producenten. Je besteld hem fysiek hier.


Eerder in 2020 werden twee video-singles met Large Professor & Buckwild in productie als een waarschuwingsschot uitgebracht. De LP is een verwijzing naar het klassieke debuut van Nas, Illmatic, en bevat niemand minder dan legendarische Grammy Award-winnende producers: Large Professor (Illmatic), Buckwild (o.a. Notorious B.I.G.), Nottz (Busta Rhymes – Pass The Courvousier), Shroom (Logic & Eminem – Homicide), DJ DNS (Nederlandse DMC-turntablist kampioen) en andere opkomende underground talenten.

De LP is een op zichzelf staand concept, niet bedoeld als cover. McGyver mengt een scherp vocaal geluid met boombap-beats en schrijft back-to-back in het Nederlands en Engels. Op de LP wordt hij ondersteund door turntablists en live muzikanten. Interessant is dat het album licht schijnt op Nas ‘klassieke album, opnieuw gecontextualiseerd als een naar buiten gerichte interpretatie met verschillende herinnerende elementen van de klassieker verspreid over McGyver’s LP. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: