Album Drop: Brother Ali – Secrets & Escapes

Scroll down to content

Zonder enige waarschuwing bracht Brother Ali dit weekend zijn nieuwe album ‘Secrets & Escapes’ uit, volledig geproduceerd door Evidence (Dilated Peoples)! Het resultaat is een plaat zonder competitie of doel richting de muziek industrie; gewoon een pure samenwerking zonder consessies.

Evidence hakte de platen figuurlijk in stukken op old-school samplers, terwijl Brother Ali de microfoon oppakte en rijms spitte zonder ook maar iets te schrijven of te componeren. Ev rookte veel wiet, terwijl Ali aan het bidden was. Deze invloeden zijn te horen op de plaat.

Als het ook maar een beetje te veel leek op wat ze al eerder maakten, gooiden ze het weg en begonnen ze overnieuw. Talib Kweli, Pharoahe Monch en C.S. Armstrong kwamen langs om een verse te spitten op dit album.

‘Secrets and Escapes’ is het resultaat van twee vrienden die samen kwamen en niets anders deden dan waarvan ze houden; Hiphop maken.

Je luistert de plaat hier, of middels andere streaming diensten hier. Fysieke versies, zowel cd als vinyl, alsook merchandise zoals t-shirts, vind je op de site van Fifth Element.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: