15 November: Ladi Dadi Raw met Extince

Scroll down to content

Extince begon in de jaren ‘80 als Engelstalige rapper. Toen bleek dat hij in het Nederlands net zo lekker flowde als zijn Amerikaanse collega’s, besloot de Brabander verder te gaan in zijn moerstaal. Hij maakte zijn Nederlandstalige debuut op een track van de Osdorp Posse (‘Turbotaal’) en groeide uit tot een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop.

Extince scoorde dikke hits met ‘Kaal of Kammen’, ‘Viervoeters’ en vooral ‘Spraakwater’, waarmee hij hoog in de Top 40 stond. Met zijn aanstekelijke nummers bracht hij de Nederlandstalige hiphop naar een groter publiek. “De ‘machtige, krachtige, docterandus P-achtige rhymes, die je bij blijven tot je tachtigste verjaardag’ kunnen veel jaren ’90-jongeren nog steeds meezingen” (TopNotch). Extince kreeg in 2018 de Edison Pop Oeuvreprijs.

Ladi Dadi Raw neemt je deze avond mee naar de periode waarin de dikste hiphop-classics werden gemaakt en R&B de hitlijsten domineerde. Tijdens deze RAW-editie zullen er meer hiphop-classics worden gedraaid dan tijdens de reguliere Ladi Dadi-shows.

Naast het optreden van Extince bestaat de line-up uit DJ Y’skid, DJ Irie en MC Bedeac.

Waar: Poppodium het Bolwerk, Sneek
Wanneer: Vrijdag 15 november
Meer informatie vind je op de website van het Bolwerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: