40 Jaar NL Hip Hop geschiedenis in Het Grote Nederlandse Hip Hop Kleurboek

Scroll down to content

Op Voordekunst is deze week een crowdfunding gestart voor het Hip Hop Kleurboek. Een overzicht van de Nederlandse hip hop scene vanaf de jaren ’80 tot nu. Met daarin alle grote namen van toen en nu. Een kleur- en geschiedenisboek in één. Om de kinderen van nu kennis te laten maken met de pioniers van vroeger en de helden van nu.

Het enthousiasme bij de Nederlandse rappers is groot. Bijna allemaal omarmen ze het initiatief en hebben ze hun medewerking toegezegd. Hierdoor staan er nu meer dan 120 artiesten op de lijst. En er komen nog steeds nieuwe toezeggingen bij. Van bekende namen van nu als Lil Kleine, Josylvio en Donnie tot de eerste rappers van Nederland zoals Miker G, Extince en Ricky D. Rapper Kiddo Cee over het Hip Hop Kleurboek: “Each one, teach one & let it be fun. Color Me Bad, kids!”

Initiatiefnemer van het Hip Hop Kleurboek is Remon de Jong. Voorheen ook actief als rapper en nu eigenaar van een animatiestudio. “Ik maak dit zodat mijn kinderen en andere kids kennis maken met de Nederlandse hiphop geschiedenis. Zo ontdekken ze wat er vroeger gebeurd is, ze leren de namen kennen en kunnen de tracks gaan checken. Te vaak moet ik dingen uitleggen en ik wil kids dit op een bijzondere manier zelf laten ontdekken. In de vorm van een kleurboek dus. Op deze manier wordt ook hun eigen creativiteit geprikkeld.”

Met hulp van het publiek kunnen we dit mogelijk maken” aldus Remon. “Daarom ben ik een crowdfunding gestart op Voordekunst. Met heel veel leuke tegenprestaties.

Steun dit unieke initiatief! Bestel nu je eigen exemplaar van dit dikke Limited Edition Hip Hop Kleurboek snel op:

Het grote Nederlandse Hiphop Kleurboek!

Hoef je meteen niet meer na te denken over dat originele cadeau voor de feestdagen!

Meer info op www.hiphopkleurboek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: