19 Maart 2020: Lawei Drachten: Kern Koppen – Stomp

Scroll down to content

Kern Koppen - Stomp LaweiOp donderdag 19 maart 2020 komen de Kern Koppen naar de Lawei in Drachten! De gebroeders Kern Koppen hebben voor het eerst een eigen theatershow: Stomp. Wat is dat dan? Turbotaal en levensraps. Hoorspel uit een knoppendoos. Humor om te lachen.

Guus van der Steen vertelt verhalen die vloeien, rijmen, en teruggrijpen naar sleutelmomenten in zijn bestaan. Was jij vroeger ook zo zo’n ukkie met reuzeplannen? Werd jouw kop ook begraven onder het hoofdkussen van je broer? Is jouw hart ook versnipperd in de keukenmachine van je eerste liefje? Het zijn van die dingen die iedereen kan herkennen.

De voorstelling gaat over klein blijven en groot worden, over ontwikkelen en afstompen. Op het toneel wordt gehinkeld langs de grenzen van het absurdisme en jij vraagt je af: Is dit echt allemaal waargebeurd?

Onder de naam Kern Koppen staan de gebroeders van der Steen al jaren op de planken van internationale festivals, muziekclubs en theaterzalen. Hun motto is: Alles voor de Kunst. Creatieve experimenten en sterke popliedjes. Tekstuele kwaliteit en eerlijkheid spelen een prominente rol in de weloverwogen teksten. De meest extravagante videoclips worden intern geproduceerd en maken Kern Koppen als audiovisuele ervaring compleet.

Kern Koppen werd in 2014 uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM en de single Vliegen zonder Vleugels kwam regelmatig op de radio voorbij.

Over Guus

Guus van der Steen heeft als acteur en muzikant in 2005 en 2007, twee jaar lang in twee producties (Conflict en Verveling in de favela) meegedraaid van muziektheater Briza en in die tijd meer dan 400 voorstellingen uitgevoerd. Van eind december 2014 tot begin januari 2015 heeft hij eveneens als acteur en muzikant in de Kerstproductie van jeugdtheater Rabarber gespeeld (Peter Pan) met 14 shows in Theater aan het Spui. Aan het eind van 2015 sleepte hij twee Van Dale Awards in de wacht als spoken word artiest (Comedy en Meest Inspirerende Ontdekking).

In de pers

Jongensachtige woordkunst van de bovenste plank. Het is de eerste theatervoorstelling van het duo Kern Koppen, maar hopelijk niet de laatste. STOMP is een bijzondere poëtische mix van spoken word, rap en bewegingstheater, waar regelmatig een komische ingeving tussen zit – ★★★★ – Theaterkrant

Meer informatie en tickets vind je op de site van de Lawei! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: