Spring naar inhoud
Advertenties

07 April: Dälek

dalek.jpgOp 7 april is het weer tijd voor een portie underground hiphop in het Bolwerk te Sneek! MC Dälek (alias Will Brooks) komt Sneek bezoeken voor een moddervet optreden.  

De grensverleggende MC Dälek (alias Will Brooks) uit New Jersey is al meer dan 20 jaar aan het pionieren op het gebied van hip-hop. Daarbij gaat hij graag over grenzen van muziekgenres heen, wat hem zeer uniek maakt.

Zijn iconische label Ipecac Record (van Mike Patton, voormalig zanger van Faith No More) omschrijft de stijl van dälek als ‘alt hip-hop’.En alternatief zijn MC dälek en zijn kompanen Oktopus en Joshua Booth zeker. Met hun out-of-the-boxaanpak en het mixen van allerlei genres hebben zij niet alleen veel fans in de reguliere hip-hopscene, maar kunnen ze ook rekenen op support in de wereld van bijvoorbeeld elektronische muziek, indie, metal, shoegaze en jazz. Dit heeft geleid tot mooie samenwerkingen, zoals met TOOL, De La Soul en Mastodon.

Naast genre-overstijgend staat de mannen ook bekend om hun werklust. Ze hebben inmiddels zeven studio-albums afgeleverd plus een vracht aan EP’s en remixes. En goed nieuws! Op 15 maart 2019 verschijnt er weer een nieuwe EP: Respect To The Authors.

Debuutplaat Negro Necro Nekros maakte in 1998 veel indruk in de hiphopscene. Vier jaar later was er de grote doorbraak met opvolger From Filthy Tongue of Gods and Griots. Tot aan 2010 werden nog drie vette langspelers uitgebracht: Absence (2005), Abandoned Language (2007) en Gutter Tactics (2009).

Na jaren van produceren en continu toeren besloot MC dälek in 2010 om een pauze in te lassen en bezig te gaan met andere projecten. Het duurde uiteindelijk vijf jaar voordat het weer begon te kriebelen. In 2015 was dälek terug aan het hiphop-front. Dat jaar verscheen er weer een single en dälek ging opnieuw op tournee. Al gauw waren daar ook weer uitstekende platen, Asphalt for Eden (2016) en Endangered Philosophies (2017).

“Mixing the searing political rhetoric of Public Enemy, the suffocating shoegaze textures of My Bloody Valentine and the primal appeal of squealing industrial noise…”
– Rolling Stone

Entree: €12,-
Meer info via de website van het Bolwerk.

Ken je de man nog niet? Check een dope track van hem hier:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: