Spring naar inhoud

22 DEC: Masta Ace & Marco Polo feat (o.a.) Stricklin

masta aceOp 22 December staat er weer een portie underground hiphop voor je klaar in het Bolwerk, te Sneek! Masta Ace en Marco Polo hebben in het verleden vaker samengewerkt en steengoede shows gegeven. Als gast-MC nemen de mannen Stricklin mee, die naast Masta Ace, Punchline en Wordsworth deel uitmaakte van de rapgroep eMC.

Masta Ace
Deze zeer gerespecteerde rapper uit New York is een van de langst productieve en gerespecteerde artiesten uit zijn tijd. De albums die hij uitbrengt worden nog steeds goed ontvangen binnen de scene. De inmiddels 51-jarige Masta Ace begon zijn carrière bij de Juice Crew en maakte zijn debuut op ‘The Symphony’. Sindsdien bracht hij maar liefst elf albums uit. Een aantal inmiddels mag je gerust een ‘classic’ noemen.

Marco Polo
Een Canadese producer die begin 2000 verhuisde naar New York om zijn hiphopcarrière van de grond te krijgen. Hij begon te werken als geluidsingenieur in een studio, waar hij Masta Ace voor het eerst ontmoette. Na een track voor Ace te hebben geproduceerd, begon bij ook beats voor andere rappers te produceren. In 2007 bracht Marco Polo zijn eerste eigen album ‘Port Authority’ uit, waarop gastrappers als Kool G Rap, Buckshot, O.C., Large Professor, Sadat X en uiteraard Masta Ace te horen zijn. Sindsdien bracht hij vele samenwerkingsalbums uit. Marco Polo wordt gezien als een van de beste New Yorkse hiphopproducers en wordt in een adem genoemd met Pete Rock en DJ Premier.

Ill Proceeja
Ill Proceeja is een uit Zeeland afkomstige Engelstalige rapper die in Sneek al enige bekendheid heeft verkregen door zijn deelname aan het verzamelalbum van de Sneeker hiphopproducer Elgee da Beatdetonator. Tijdens zijn show zal hij worden bijgestaan door de legendarische Belgische DJ Grazzhoppa.

De hiphopclassics en bangers tussen de optredens worden verzorgd door de Nederlandse Red Bull Thre3style-kampioen DJ Irie.

Gastheer is de Sneker hiphopveteraan Bedeac. Deze show organiseert het Bolwerk samen met Straight A’s Entertainment en Homebase.

Meer informatie vind je op de website van het Bolwerk, of middels de Facebook event pagina.

Advertenties
%d bloggers liken dit: