Interview: Triple X zet Oosterwolde op de kaart!

Scroll down to content

Melvin de Jong, beter bekend als Triple X, 28 jaar, afkomstig uit Oosterwolde, doet al een tijdje mee in de Hiphop-scene, zowel solo als in groepsverband (ex-lid van de Hiphopgroep Creatief). Zo heeft hij al voorprogramma’s mogen vullen voor Skinto, Dret & Krulle en Steen. Nu is hij terug met zijn nieuwe album ‘Rebel van het Noorden’ en vonden wij het tijd om hem eens even stevig aan de tand te voelen. 

Stel jezelf eens voor?16701_475203195863072_1920648962_n
Mijn naam is Melvin de Jong a.k.a. Triple X en woon al mijn hele leven in Oosterwolde (Het oost-zuidelijkste puntje van Friesland). Ik ben 28 jaar jong! Ik rap al sinds ik 14 jaar ben, door de jongens met wie ik toen omging ben ik hierin gerold. Ze hebben me meegenomen in de muziek en dit sprak me erg aan. Hierdoor ben ik nu nog steeds aan het rappen en produceren. Je kunt me kennen van mijn solo projecten of de groep “Creatief”.

Je had een pauze genomen van het muziek maken, moest je er even tussenuit?
Fuck, wat moet ik hier op zeggen!! Ik heb financieel echt een klote tijd gehad en hierdoor al mijn spullen moeten verkopen. Dit deed pijn maar ik wist dat ik uiteindelijk weer verder zou gaan met datgene wat ik het liefst doe. Daarnaast heb ik veel tijd door gebracht met mijn andere passie; karper vissen. Hierdoor heb ik veel tijd gehad om na te denken, hoe moest het nu verder gaan?

Hoe heeft je muziek zich ontwikkeld in de afgelopen jaren?
Met name de teksten en de manier waarop ik mijn nummers maak zijn veranderd. Ik ben gestopt met smoken, hierdoor komen er heel andere creatieve zaken naar boven die me bezig houden en interesseren. Hierdoor zijn mijn teksten soms dieper en zwaarder dan voorheen. Dit bevalt me prima en ik merk dat ik echt veel van de shit waar ik tegen aanloop, kwijt kan in mijn muziek.

Je nieuwe album ‘Rebel van het Noorden’ is net uit, waar putte je je inspiratie uit?
img_8827Met het album ben ik een half jaar bezig geweest, een aantal tracks gaan over zaken die mij echt interesseren en waar ik een sterke mening over heb. Toch merk ik dat ik ook meer ben gaan schrijven met mijn gevoel als inspiratie, inspiratie die soms ook uit mijn omgeving kwam.

De track ‘Laat Me Gaan’ heeft me echt veel positieve reacties opgeleverd. Ik werd door een goede vriend van mij, Benny, gewezen op sample die echt toepasselijk was bij mijn geschreven tekst. Ik bedank hem in dit nummer en wil dit nogmaals op deze manier doen!!!

Er is veel veranderd in het Hiphop landschap in Nederland, ook in Friesland. Wat is voor jou Hiphop, anno 2018?
Hip hop zoals wij dat kennen bestaat op de commerciële kanalen allang niet meer in Nederland, vind ik. Hiphop is meer hip-pop, simpele beats met een nog simpelere tekst, gemaakt om snel te scoren en te cashen. Hiphop zoals ik bedoel en wat het voor mij is; een uitlaatklep, een mogelijkheid tot het maken van zieke rhymes en woordspelingen. Mijn boosheid, vrolijkheid, alles erin stoppen waar ik mee zit of wat me bezighoudt.

421331_441055869277805_1446553908_n

En hoe zie je de Hiphop-scene in Friesland momenteel? En in je eigen dorp, Oosterwolde?
Underground is lekker! Er is veel goede shit gemaakt, het is jammer dat de podia minder worden en bekendheid lastig te verkrijgen is. Het is goed dat een interview als deze, het uploaden van albums en tracks toch nog gebeurt! In Oosterwolde kun je niet spreken van een hiphop scene, dit zou van mij meer mogen en groter mogen zijn, ook ik doe daar erg mijn best voor!

Wat kunnen we nog verwachten van Triple X de komende tijd?
Ik ga mijn nieuwe album even in laten werken. Ik ben altijd bezig met rappen en produceren, er komt zeker meer.

Qua optredens doen we het rustig aan, de laatste was in Leeuwarden (Risin’ Up, red.)! Wie weet wat er op mijn pad komt en waar ik sta… We gaan het allemaal zien!

Heb je nog muzikale tips?
0118 – vier ——-> DEZE CHECKEN!!!

Het nieuwe album van Triple X, ‘Rebel van het Noorden’, is hier gratis te downloaden. Ook kun je hem checken middels YouTube.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: