Teruggooi Donderdag! MC Remon – Gilles de la Tourap

Scroll down to content

Geen Friese Hiphop website, zonder MC Remon! Zeker niet als we gaan terugblikken op de muzikale historie die de Hiphop in Friesland bezit.

MC Remon is bij de liefhebbers o.a. bekend van Acht Millimeter, Zwart op Wit en naast o.a. Def P en Casto de Communicator, een oud member van de Onderhonden. Naast deze groepen bracht hij ook solo muziek uit, waaronder het album ‘FriesStyle’. Een volledig Fries album, die zeker de moeite waard is om eens te checken.

Zijn carriere is inmiddels flink verbreed, van tv-maker bij Omrop Fryslan, tot kunstenaar en docent. Ongetwijfeld doen we hem hier te kort, maar neem eens een kijkje op zijn website om een duidelijke impressie te krijgen van wat de man allemaal deed en doet.

Om even terug in de tijd te gaan, kwamen we bij een van zijn leukste nummers uit, ‘Gilles de la Tourap’, wat Remon typeerde als komische emcee van ons koude kikkerlandje. Niet Fries, zoals je misschien zou verwachten (check dan zijn track ‘Ik Kom Ut Fryslan‘), maar wel een die nog steeds de moeite waard is om te checken.

Check hier de track van de teruggooi donderdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: