Van een dakloze jongere, tot een succesvolle rapper. Ook Snak the Ripper onderging dit pad in zijn leven. Alleen vond dit plaats in een klein plaatsje in Vancouver, Canada. Snak noemt zichzelf dan ook een ‘redneck Canadian’, een lompe boerenjongen uit Canada. En zo kun je zijn rapstijl ook wel omschrijven. From the Dirt is zijn nieuwste wapenfeit en weet hem te vestigen in de (Canadese)HipHopscene, hij kwam namelijk binnen op nummer 1 in de hiphop charts aldaar.

Maar of een nummer 1 plaat ook goed is? Snak the Ripper bracht al enkele albums (maar liefst 5) uit en een handjevol mixtapes, maar wist nog niet echt in Europa te scoren (red. Tip, check zijn album ‘White Dynamite’ eens!) Dat hier verandering in is gekomen blijkt wel uit zijn Europese tour welke bijzonder goed is bezocht, maar dat terzijde.

From the Dirt heeft enkele noemenswaardige featurings, waaronder The Outlawz, Crooked I, Ill Bill en onze eigen Groninger trots Dope D.O.D.. Toffe tracks (vooral ‘Fuck the Internet’ met Ill Bill), maar het nadeel van al deze samenwerkingen is, dat de beats wel erg worden aangepast op de artiest waarmee hij samenwerkt.

De kracht ligt dan ook voornamelijk bij de tracks waarop Snak zelf het voortouw neemt en waarop het persoonlijk wordt. De tweede helft van het album is dan ook wat sterker, waarbij ‘It’s Over’ opvalt, waarop zijn vriendin Jaclyn Gee het refreintje voor haar rekening neemt. Een sterke track over het verlies van een beste vriend en het is de emotie bij Snak die de overhand krijgt, en wat de track uit laat blinken. Ook ‘FTW’ (red. Fuck the World), is zo’n track. Gewoon een kijkje op de wereld zoals the Ripper hem ziet en ook al is het discutabel, het wekt interesse en sympathie op.

‘From the Dirt’ is een sterke plaat waarmee Snak the Ripper de rest van de wereld kennis kan laten maken met zijn muziek. De featurings zijn sterk, maar de solo tracks zijn de echte uitblinkers. Emotievol, sympathiek en met een rauw randje, deze Canadees zal langzaam maar zeker je HipHop hart winnen als je het een kans durft te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: